Jedenásť študentov zdravotníckej školy v Trnave sa priotrávilo plynom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sanitka
Foto: ilustračné, SITA/Dušan Hein

TRNAVA 5. júna (Webnoviny.sk) – Jedenásť študentov Strednej zdravotníckej školy v Trnave s dýchacími ťažkosťami a bolesťami hlavy previezli záchranári Falck na vyšetrenie do nemocnice. Podľa hovorcu záchranárov Vladimíra Vanka sa priotrávili plynom. Hasiči však v objekte nič nenamerali.

Riaditeľka školy Valburga Lobotková povedala, že napoludnie sa začal zo suterénu šíriť nepríjemný zápach, ktorý spôsoboval podráždenie slizníc, žiaci kašľali, štípali ich nosné dutiny a oči.

„Školu sme evakuovali a privolali sme záchranné zložky. Prístroje hasičov nič nenamerali, ale samotní hasiči zápach tiež cítili. Odobrali vzorky vzduchu, výsledok rozboru bude známy až neskôr,“ povedala pre agentúru SITA Lobotková. V suteréne sa podľa nej nenachádza plynový kotol, ani žiadny iný spotrebič na plyn. Podľa nepotvrdených informácií tam pravdepodobne niekto vystriekal obranný sprej.

Záchranári jedenástim žiakom zistili zvýšený tlak a podráždené slizníc, preto ich previezli na detské oddelenie Fakultnej nemocnice v Trnave.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia