Konzervatívci tajne rokujú s labouristami, premiérka Mayová o tom vie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Theresa Mayová
Britská premiérka Theresa Mayová. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 13. júna (WebNoviny.sk) – Viacerí dôležití členovia kabinetu britskej premiérky Theresy Mayovej tajne rokujú s opozičnými labouristami Jeremyho Corbyna o prípadnom spoločnom postupe, ktorý by mal zaručiť, že pozícia Veľkej Británie k odchodu z Európskej únie bude „jemnejšia“. V utorňajšom vydaní o tom píše britský denník The Daily Telegraph.

Premiérka Mayová o týchto rokovaniach podľa denníka už vie niekoľko dní, ale oficiálne túto záležitosť nerieši. Čoraz väčšiu podporu medzi britskými politickými stranami má údajne plán vytvoriť naprieč politickým spektrom akúsi spoločnú komisiu, ktorá by diskutovala o podobe brexitu.

Ruth Davidson, vplyvná politička, ktorá je šéfkou konzervatívcov v Škótsku, Mayovej podľa The Daily Telegraph už v pondelok oznámila, že musí „sondovať“ aj názory v iných stranách a „pracovať na otázke brexitu aj s inými“. Dodala, že „prístup k brexitu treba zmeniť“, čo tieto noviny označujú za priame spochybnenie premiérkinej autority.

The Daily Telegraph dokonca cituje nemenovaného vysokopostaveného politika Mayovej Konzervatívnej strany, ktorý tvrdí, že konzervatívci „už momentálne otázku brexitu nemajú pod kontrolou“ a dodáva, že vláda musí „dbať na názor všetkých strán“.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Theresa Mayová