Muž napadol manželku nožom, ďalšia žena zaútočila sekerou na druha

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Krv, sekera

BRATISLAVA/KOŠICE 28. júna (WebNoviny.sk) – Muž napadol ženu nožom, ďalšia žena zase zaútočila na druha sekerou, v oboch prípadoch asistoval alkohol. Prvý prípad domáceho násilia riešili policajti v záhradkárskej lokalite v Košiciach Šaci. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, 48-ročná žena zavolala na tiesňovú linku, že potrebuje pomoc.

Manžel ju napadol a porezal nožom na tvári. Privolaní policajti opitého muža zadržali, dychovú skúšku odmietol. Zranená žena skončila v nemocnici, kde však zmenila výpoveď a uviedla, že si zranenia spôsobila sama. Nezhody medzi manželmi však už policajti riešili viackrát. Košičan už bol v minulosti stíhaný za ublíženie na zdraví a nebezpečné vyhrážanie.

Po tomto incidente 49-ročného muža obvinili z prečinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Stíhaný je vo väzbe a za útok spáchaný na tzv. chránenej osobe, mu hrozí trest až na tri roky. Zároveň sa skúma trestno-právna zodpovednosť pre podozrenie z týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

Druhý prípad sa odohral v jednom z michalovských bytov. Ako informovala Mésarová, po predchádzajúcej hádke alkoholom posilnená 41-ročná Michalovčanka zasekla svojmu 48-ročnému druhovi do hlavy sekerou. Spôsobila mu sečnú ranu, liečiť sa bude asi týždeň. Ženu obvinili zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. Stíhaná je vo väzbe a hrozí jej trest až na 12 rokov.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať