Sudca sa oboznamuje so spisom v prípade Filipa, ktorý si v banke pozrel Kaliňákov účet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák. Foto: archívne, SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. júla (WebNoviny.sk) – Okresný súd Bratislava V, na ktorý v máji nitrianska prokuratúra podala obžalobu na poslaneckého asistenta Filipa R., doručil obžalobu a potrebné listiny a dokumenty zo súdneho spisu procesným stranám.

Ako informovala hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, zákonný sudca sa v tomto čase oboznamuje so spisovým materiálom. Až po tomto oboznámení zvolí ďalší procesný postup vo veci v zmysle ustanovení Trestného poriadku, dodal.

Filip R. si podľa obžaloby pozrel v banke účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka. Obžalobu podal prokurátor pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Dopustiť sa ho mal závažnejším spôsobom, kde je trestná sadzba tri roky až osem rokov.

Závažnejším spôsobom konania sa v tomto prípade rozumie „porušenie dôležitej povinnosti vyplývajúcej z páchateľovho zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej mu podľa zákona“. Filip R. predtým pracoval ako zamestnanec banky.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Filip R.Robert Kaliňák