Červený kríž a polícia chcú zvýšiť bezpečnosť na cestách, preveria vodičov v oblasti prvej pomoci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenský červený kríž
Slovenský červený kríž. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 9. júla (WebNoviny.sk) – V nasledujúcom týždni od 10. do 14. júla Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Policajným zborom preverí na celom Slovensku úroveň vedomostí vodičov v oblasti poskytovania prvej pomoci.

Ako agentúru SITA informovala Silvia Kostelná zo SČK, vodičov v tejto oblasti zároveň poučia a vyskúšať si môžu napríklad kardiopulmonálnu resuscitáciu na figuríne alebo použitie externého defibrilátora. „SČK sa pripojil k iniciatíve a výzve Európskej charty o bezpečnosti cestnej premávky s cieľom znížiť počet obetí dopravných nehôd na slovenských cestách,“ uviedla v tejto súvislosti Kostelná.

Polícia zároveň v lete pripravuje ešte niekoľko celoslovenských akcii, ktorých úlohou je zvýšiť bezpečnosť na cestách. Konkrétne 12. júla preveria policajti dodržiavanie rýchlosti jazdy vozidiel, správne predchádzanie, spôsob jazdy, ale aj ďalšie povinnosti vodičov vyplývajúce zo zákona.

Následne 22. júla skontrolujú dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok. Na kontrolu na dodržiavanie zákazu obsluhovať telefón počas jazdy, ako aj používanie bezpečnostných pásov by sa vodiči mali pripraviť prvého augusta. Na rýchlosť si policajti opätovne posvietia 13. augusta.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SČK Slovenský Červený Kríž