Sicília bojuje s lesnými požiarmi, evakuovali stovky turistov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lesné požiare na Sicílii
Sicíliu sužujú požiare. Foto: Italian Firefighters Vigili del Fuoco via AP.

PALERMO 13. júla (WebNoviny.sk) – Na Sicílii, ktorá bojuje s lesnými požiarmi, evakuovali loďami približne 700 turistov. Informoval o tom spravodajský portál BBC.

Evakuovaných turistov vzali do škôl

Na evakuácii sa pritom podieľali aj miestni rybári a majitelia lodí. Keď sa začali plamene približovať k prímorskému rezortu Calampiso, starosta neďalekého San Vito Lo Capo Matteo Rizzo požiadal všetkých s „bezpečnými a spoľahlivými loďami“, aby prišli pomôcť. Evakuovaných turistov vzali do škôl v San Vito.

Na sociálnej sieti Facebook označil situáciu v obci západne od Palerma za „veľmi naliehavú“. „Potrebujeme, aby minibusy a autá vyzdvihli ľudí v malom prístave a odviezli ich do školských budov. Každý niečo urobme,“ vyzval obyvateľov, podľa vlastných slov „priateľského a šľachetného“ mestečka.

441 zásahov hasičov

Z oblasti nehlásia žiadne zranenia, no svedkovia opisujú, ako bežali na pláž, zatiaľ čo ich ubytovanie horelo.

Teploty na talianskom juhu pritom po mesiacoch s veľmi slabými zrážkami prekračujú 40 stupňov Celzia. Na záberoch z okolia sopky Vezuv pri Neapole vidieť kilometrové oblaky dymu.

Národná hasičská služba informovala, že v stredu mali po celom Taliansku 441 zásahov, pričom 288 z nich predstavovali lesné požiare. Tie na Vezuve sú pritom jedny z najvážnejších.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia