Vo Vysokých Tatrách pátrali po Slovenke. Pomoc si zavolala sama, ale našli ju v bezvedomí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Horská služba
Foto: ilustračné, SITA/Dušan Hein.

POPRAD 13. júla (WebNoviny.sk) – Horskí záchranári vo Vysokých Tatrách pátrali v nočných hodinách po 31-ročnej Slovenke, o pomoc ich požiadala telefonicky sama. Ako vo štvrtok informovali, počas telefonátu bola značne dezorientovaná, vyčerpaná a postupne prestávala komunikovať a odpovedať na otázky.

„Informácie, ktoré poskytla, boli veľmi strohé, uviedla len, že sa nachádza na turistickom chodníku, ďalej spomenula iba vodopád a Bilíkovu chatu. Žena následne prerušila komunikáciu s tiesňovou linkou Horskej záchrannej služby (HZS), následne ju ešte niekoľkokrát opäť vytočila, vždy však s rovnakým výsledkom,“ uviedli záchranári.

Pätici záchranárov spolu so služobným psom sa ju napokon podarilo nájsť krátko pred polnocou, za veľmi nepriaznivých podmienok, búrky a silného dažďa. Bola v bezvedomí na mostíku nad Rainerovou chatou.

Po prvotnom poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti a zateplení ju záchranári HZS preniesli k Rainerovej chate a následne terénnym vozidlom HZS previezli na Hrebienok, kde ju odovzdali privolanej posádke rýchlej lekárskej pomoci z Popradu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HZS Horská záchranná služba