Vo väzniciach spáchalo minulý rok šesť väzňov samovraždu, stráž zhabala 26 SIM kariet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Väzenie
Foto: ilustračné, www.istockphoto.com

BRATISLAVA 5. augusta (WebNoviny.sk) – V minulom roku zaznamenal Zbor väzenskej a justičnej stráže v zariadeniach, ktoré spravuje, šesť samovrážd, z toho štyri samovraždy obvinených a dve samovraždy odsúdených.

Uvádza sa to v ročenke zboru za rok 2016. Podľa materiálu zaznamenali tiež 34 pokusov o samovraždu, z toho 19 pokusov medzi obvinenými a 15 pokusov medzi odsúdenými.

V ôsmich prípadoch zaznamenali v minulom roku vo väzniciach podozrenie na omamné a psychotropné látky, z toho v jednom prípade išlo o odhalenie kryštalickej substancie, v dvoch prípadoch o odhalenie rastlinnej substancie a v piatich prípadoch o tabletky neznámeho druhu. Príslušníci ZVJS tiež v minulom roku zhabali obvineným a odsúdeným 21 mobilných telefónov a 26 SIM kariet.

K 31. decembru 2016 bolo na Slovensku v ústavoch na výkon trestu alebo väzby 9 993 osôb z toho vo výkone väzby 1 438 obvinených a vo výkone trestu 8 557 odsúdených. „K 31. decembru 2016 bolo v ústavoch umiestnených 211 cudzích štátnych príslušníkov,“ dodáva ZVJS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať