Video: Portugalsko bojuje s rekordným počtom lesných požiarov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Portugalsko; lesné požiare
The sun shines through smoke from wild fires in the village of Pucarica, near Abrantes, central Portugal, Friday, Aug.11, 2017. Strong winds and rising temperatures stoked wildfires in Portugal on Thursday, ending days of cooler weather that brought a brief respite from a spate of blazes, including one that killed 64 people in June. (AP Photo/Armando Franca)

LISABON 12. augusta (WebNoviny.sk) — Portugalsko oznámilo, že aktuálne bojuje s rekordným počtom lesných požiarov. V piatok ich v juhoeurópskej krajine zaznamenali celkovo až 220, informovali v sobotu tamojšie úrady. S plameňmi bojuje viac než 2 500 hasičov spolu s 800 hasičskými vozidlami a lietadlami.

Podľa štatistík európskych úradov je Portugalsko tento rok najviac postihnutou krajinou. Pri veľkom júnovom požiari zahynulo v tejto krajine 64 ľudí a plocha lesného porastu zničená plameňmi predstavuje viac ako tretinu územia zničeného požiarmi v celej Európskej únii. V Portugalsku za tento rok do 5. augusta ľahlo popolom 140-tisíc hektárov lesných porastov, v celej EÚ to bolo 380-tisíc hektárov.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia