V obchodoch sa má jasne oddeliť čerstvé pečivo od rozmrazeného

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Chlieb, pečivo, rožky
Foto: ilustračné, SITA/Jozef Jakubčo.

BRATISLAVA 12. septembra (WebNoviny.sk) – Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR pripravuje vyhlášku, ktorá má zreteľnejšie rozlíšiť čerstvé pečivo a cukrárske výrobky od tých rozmrazených. Agrorezort tým podľa vlastných slov reaguje na požiadavky samotných pekárov a cukrárov.

„Výslovne si vyžadovali prísnejšie vymedzenie pojmu čerstvý pekársky výrobok a to z dôvodu, že spotrebiteľovi chcú dodávať kvalitnejší chlieb a pečivo aj skrátením doby ponuky od upečenia, bez použitia konzervačných látok a tak odlíšiť svoj sortiment od obdobných produktov bez tohto označenia,“ uvádza sa v predloženom materiáli. Vyhláška o pekárskych výrobkoch, cukrárskych výrobkoch a cestovinách je v súčasnosti v pripomienkovom konaní.

Cieľom je prísnejšie vymedzenie pojmu čerstvý pekársky výrobok. Podľa pripravovanej vyhlášky sa tak čerstvé pekárske výrobky a cukrárske výrobky nebudú môcť miešať s rozmrazenými výrobkami, ani s výrobkami dopečenými z predpečeného mrazeného alebo z predpečeného chladeného polotovaru.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie MPRV Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR