Ryanair ponúka pilotom na najväčších základniach zvýšenie ročného platu o 10-tisíc eur

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ryanair
Foto: ilustračné, SITA/AP.

BRATISLAVA 21. septembra (WebNoviny.sk) – Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair ponúka pilotom na londýnskom letisku Stansted a na letiskách v Dubline, Frankfurte a Berlíne zvýšenie ročného platu o 10 tis. eur.

Nedostatok personálu

Rast platov je nad rámec odmeny v sume 12 tis. eur, ktorú firma tento týždeň navrhla výmenou za pomoc pri zmiernení nedostatku pilotov.

Podľa portálu írskej rozhlasovej a televíznej spoločnosti RTÉ to povedal generálny riaditeľ firmy Ryanair Michael O’Leary.

Odmenu pilotom firma ponúkla výmenou za odpracovanie 10 dní navyše s cieľom nahradiť nedostatok personálu, ktorý donútil Ryanair, aby minulý týždeň ohlásil zrušenie 2 tis. letov počas septembra a októbra.

Prijmu stovky pilotov

Portál rte.ie ďalej uviedol, že na štvrtkovom valnom zhromaždení akcionárov Ryanairu zaznela aj informácia, podľa ktorej firma v najbližších dvoch týždňoch ukončí výcvik ďalších 120 pilotov a v najbližších šiestich mesiacoch prijme takmer 500 nových pilotov.

Minulý týždeň Ryanair oznámil, že počas šiestich týždňov zruší 50 letov denne. O’Leary akcionárom povedal, že toto zrušenie letov stojí firmu približne 25 mil. eur. Generálny riaditeľ dodal, že hoci sa objavili správy, podľa ktorých piloti odmietli návrh odmien za vzdanie sa dovoleniek, zamestnanci už ponúkli spoločnosti dodatočné odpracovanie 2500 dní.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Ryanair