Trump predstavil návrh redukcie daní, podľa výboru sa americký verejný dlh zvýši o bilióny dolárov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donald Trump
Americký prezident Donald Trump. Foto: archívne, SITA/AP

WASHINGTON 28. septembra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump a predstavitelia republikánov v Kongrese USA zverejnili návrh prvej veľkej daňovej reformy v krajine za celú generáciu.

Rozsiahla redukcia daní má výrazne znížiť korporátne dane a zjednodušiť daňové pásma. Trump vyhlásil, že návrh poskytne veľmi potrebné zníženie daní pre strednú vrstvu. Tento plán „prinesie naspäť pracovné miesta a bohatstvo, ktoré opustili našu krajinu“, povedal americký prezident.

Plán daňovej reformy ráta s tým, že korporátna daň klesne z terajších 35 percent na úroveň 20 percent. Návrh zároveň ráta s redukciou daňových pásiem zo siedmich na tri.

Výbor pre zodpovedný federálny rozpočet však uviedol, že navrhovaná reforma zvýši americký verejný dlh v najbližších desiatich rokoch o 2,2 bil. USD. Výbor síce pripúšťa, že jeho odhad je veľmi predbežný, keďže mnohé detaily sú nejasné. Konštatuje však, že súčasťou plánu je redukcia daní o približne 5,8 bil. USD, ale kompenzácie tohto zníženia sú iba v sume 3,6 bil. USD.

(1 EUR = 1,1741 USD)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Donald Trump