Počet obetí zemetrasenia v Mexiku sa vyšplhal na 344, väčšina je z hlavného mesta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zemetrasenie v Mexiku
Mexiko zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdom 7,1. Podľa Geologickej služby Spojených štátov malo zemetrasenie epicentrum pri meste Raboso v štáte Puebla, ktoré je vzdialené 123 kilometrov juhovýchodne od hlavného mesta. Zemetrasenie ničilo budovy a spôsobilo paniku najmä v hlavnom meste a jeho okolí. Televízie priniesli zábery na zrútené a poškodené budovy v metropole Mexiko aj v iných mestách a tiež zábery na zdesených obyvateľov, ktorí počas otrasov v panike vybiehali z budov na ulice a námestia. V hlavnom meste Mexiko sa zrútilo na rôznych miestach 44 budov. Foto: SITA/AP.

MEXIKO 29. septembra (WebNoviny.sk) – Počet obetí zemetrasenia, ktoré 19. septembra zasiahlo Mexiko, dosiahol 344, pričom 205 z nich hlásia z hlavného mesta.

Šéf úradu civilnej ochrany Luis Felipe Puente číslo oznámil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter po tom, ako záchranné tímy vytiahli z trosiek v meste Mexiko niekoľko ďalších tiel. Väčšinu zrútených budov v metropole už pritom vyčistili od trosiek.

Prezident Enrique Peňa Nieto v stredu informoval, že škody po dvoch septembrových zemetraseniach sa môžu vyšplhať na 38 miliárd pesos (v prepočte zhruba 1,8 miliardy eur).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Enrique Peňa Nieto