Otec páchateľa útoku v Las Vegas bol bankový lupič

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Las Vegas
Foto: ilustračné; SITA/AP

LAS VEGAS 2. októbra (WebNoviny.sk) – Otec strelca, ktorý v nedeľu na country festivale v Las Vegas zastrelil najmenej 58 ľudí a ďalších najmenej 515 zranil, bol bankový lupič, ktorý bol odsúdený za sériu bankových lúpeží na dvadsaťročné väzenie.

Ako informujú americké médiá, Benjamin Hoskins Paddock, ktorý zomrel v roku 1998, mal bohatú zločineckú históriu, vystupoval pod viacerými menami a v čase, keď jeho syn, páchateľ nedeľňajšieho útoku, dospieval, mohol vidieť na každom rohu fotografiu svojho otca s upozornením, že ide o „ozbrojeného a veľmi nebezpečného“ zločinca.

Rodinná história Stephena Craiga Paddocka, 64-ročného bieleho Američana z Nevady, ktorý vraždil v nedeľu na Route 91 Harvest Festivale v Las Vegas, podľa všetkého podnieti novú diskusiu o práve držať zbraň, ktoré je v Spojených štátoch veľmi voľne poňaté.

Na pondelňajšej tlačovke v Bielom dome sa už novinári o túto tému zaujímali, prezidentova hovorkyňa Sarah Huckabee Sanders im však odpovedala, že teraz na takúto diskusiu nie je správny čas.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát