Firma Lear rozširuje výrobu, vo Voderadoch vzniknú stovky pracovných miest

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Výroba, sedadlá, automobily
Foto: ilustračné, Johnson Controls Authomotive Experience/obs via AP Images.

VODERADY 24. októbra (WebNoviny.sk) – Spoločnosť Lear, výrobca sedadiel pre automobilový priemysel, rozšíri svoje výrobné kapacity vo Voderadoch o novú halu, v ktorej bude kompletizovať sedadlá pre automobilku Jaguar Land Rover. Vďaka tejto investícii vytvorí viac ako 400 nových pracovných miest.

Vyrába aj sedadlá pre PSA Group

V súčasnosti má spoločnosť Lear v CTParku Voderady k dispozícii montážnu halu s rozlohou 10 tisíc metrov štvorcových, v ktorej vyrába sedadlá pre automobilku PSA Group.

V novembri pribudne ďalšia hala s rozlohou 14 tisíc metrov štvorcových , ktorá bude určená na výrobu sedadiel pre Jaguar Land Rover. Priestory si prenajíma od spoločnosti CTP, ktorá je medzinárodným priemyselným developerom. Informovala o tom spoločnosť CTP.

CTPark Voderady má len jedného nájomcu

CTPark Voderady má aktuálne len jedného nájomcu, spoločnosť Lear. Výhodou tohto priemyselného parku je jeho strategická poloha, bezprostredná blízkosť diaľnice D1, blízkosť Trnavy (15 kilometrov) a Bratislavy (40 kilometrov).

Na Slovensku má v súčasnosti päť aktívnych priemyselných parkov, využívajú ich dodávatelia pre automobilový priemysel.

V Trnavskom kraji bola v septembri miera evidovanej nezamestnanosti nižšia ako 3 %, v okrese Trnava klesla na 2,44 %. Zamestnávatelia v regióne majú problém s obsadzovaním voľných pracovných pozícií, čoraz častejšie preto využívajú pracovné sily zo zahraničia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Jaguar Land Rover v Nitre