Tréner Ševčenko proti Slovákom aj so šiestimi legionármi, hlavným arbitrom Lotyš Treimanis

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina, Andrej Ševčenko
Ukrajinskú futbalovú reprezentáciu vedie trénera Andrij Ševčenko. Foto: archívne, SITA/AP

KYJEV 30. októbra (WebNoviny.sk) – Tréner ukrajinskej futbalovej reprezentácie Andrij Ševčenko nominoval 21 hráčov na blížiaci sa novembrový medzištátny prípravný zápas proti Slovensku (10. 11. o 19.00 h SEČ v Ľvove).

Dvaja debutanti v národnom tíme

Informuje o tom web národnej asociácie FFU. V kádri figuruje šesť legionárov – Eduard Sobol (Slavia Praha/ČR), Oleksandr Kučer (Kayserispor/Tur.), Andrij Jarmolenko (Borussia Dortmund/Nem.), Ruslan Rotaň (Slavia Praha/ČR), Jevgen Konopľanka (Schalke 04 Gelsenkirchen/Nem.) a Ruslan Malinovskij (KRC Genk/Belg.).

Debutovať môžu stredopoliar Oleksandr Andrievskij zo Zarie Lugansk a útočník Vorskly Poltava Jurij Kolomojec. Duel povedú rozhodcovia z Lotyšska – hlavným je 32-ročný Andris Treimanis, asistentmi jeho krajania Haralds Gudermanis a Aleksejs Spasjonnikovs.

Skončili tretí za Islandom

Slovensko a Ukrajina zhodne neuspeli v kvalifikácii o postup na budúcoročné MS do Ruska, nevybojovali si ani miestenku v novembrovej baráži. Slovensko obsadilo v dodatočnej tabuľke tímov z druhých miest poslednú 9. pozíciu a nepreniklo do osemčlennej baráže; v rukách mu zostal Čierny Peter.

Ukrajina v I-skupine skončila na treťom mieste za Islandom a Chorvátskom, ktorému doma podľahla 0:2 v záverečnom priamom súboji o barážovú miestenku. V októbrovom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí Slovensku 24. miesto, Ukrajine 30. pozícia.

Nominácia ukrajinskej futbalovej reprezentácie na novembrový medzištátny prípravný zápas proti Slovensku (10. 11. o 19.00 h SEČ v Ľvove):

Brankári: Andrij Piatov (Šachtar Doneck), Maxim Koval (Dynamo Kyjev)

Obrancovia: Jaroslav Rakickij, Bogdan Butko, Ivan Ordec (všetci Šachtar Doneck), Jevgen Chačeridi (Dynamo Kyjev), Eduard Sobol (Slavia Praha/ČR), Mykola Matvijenko (Vorskla Poltava), Oleksandr Kučer (Kayserispor/Tur.), Oleksandr Karavajev (Zaria Lugansk)

Stredopoliari: Denis Garmaš, Vitalij Bujalskij (obaja Dynamo Kyjev), Taras Stepanenko, Marlos (obaja Šachtar Doneck), Andrij Jarmolenko (Borussia Dortmund/Nem.), Ruslan Rotaň (Slavia Praha/ČR), Jevgen Konopľanka (Schalke 04 Gelsenkirchen/Nem.), Ruslan Malinovskij (KRC Genk/Belg.), Oleksandr Andrievskij (Zaria Lugansk)

Útočníci: Arťom Kravec (Dynamo Kyjev), Jurij Kolomojec (Vorskla Poltava)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrij Ševčenko