Lukáš Lacko má na dosah ďalší singlový titul, zahrá si vo finále turnaja v Brescii

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lukáš Lacko; Slovak open; tenis
Slovenský tenista Lukáš Lacko sa teší po vyhratom zápase finále dvojhry mužov na turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open 2017. Bratislava, 12. november 2017. Foto: SITA/Martin Medňanský

BRESCIA 18. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko pokračuje vo víťaznom ťažení a už len jeden triumf ho delí od druhého singlového titulu v priebehu dvoch týždňov.

Trojnásobný víťaz Slovak Open

Štvrtý nasadený hráč si zahrá vo finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v talianskej Brescii (dotácia 43 000 eur, tvrdý povrch Play-It v hale), keď v sobotu vo vyše dvojhodinovom súboji zdolal „osmičku“ pavúka Mirzu Bašiča z Bosny a Hercegoviny 6:7 (3), 6:4, 7:6 (1).

Lacko, ktorý si minulý týždeň odniesol už tretí raz titul z bratislavského challengeru ATP Peugeot Slovak Open v NTC, sa na Apeninskom polostrove snaží o prienik nad čiaru „main draw“ na januárových melbournských grandslamových Australian Open.

Štart na Australian Open

K 13. novembru figuruje na 104. priečke, aktuálne online priebežne už na 98. pozícii, čo by mu takmer naisto malo zaistiť štart priamo v hlavnej súťaži v Melbourne. „Cut“ AO 2018 je teoreticky pod 104. stupienkom, ale môže sa pri uzávierke posunúť o niekoľko miest oboma smermi podľa počtu absencií, resp. využitých tzv. chránených renkingov.

Lacko však určite bude k 20. novembru opäť v prvej stovke renkingu ATP. V Top 100 bol dosiaľ naposledy v nedeľu 25. septembra 2016, vtedy presne na 100. mieste.

Tridsaťročný piešťanský rodák sa v nedeľu vo finále turnaja v Brescii stretne s víťazom duelu Viktor Galovič (Chor.) – Laurynas Grigelis (Lit.).

Turnaj v Brescii

  • dvojhra – semifinále:

Lukáš Lacko (SR-4) – Mirza Bašič (Bosna a Herceg.-8) 6:7 (3), 6:4, 7:6 (1) za 123 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Lukáš Lacko