Real Madrid za polčas sfúkol Sevillu, Ronaldo siedmy rok po sebe nastrieľal 50 gólov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cristiano Ronaldo
Hviezda "bieleho baletu" Cristiano Ronaldo (vpravo) počas zápasu 15. kola La Ligy, v ktorom jeho tím rozstrieľal FC Sevilla 5:0. Madrid, 9. december 2017. Foto: SITA/AP.

MADRID 10. decembra (WebNoviny.sk) – Úradujúci španielsky futbalový šampión Real Madrid sa, zdá sa, konečne dostáva do formy, na akú boli fanúšikovia v ostatných dvoch sezónach zvyknutí.

„Biely balet“ v doterajšom priebehu ligového ročníka 2017/2018 hneď niekoľkokrát postrácal body s papierovo slabšími súpermi, no v dueli s FC Sevilla neponechal nič na náhodu. Konto Andalúzanov už do prestávky zaťažil piatimi gólmi, v druhom polčase pohodlne kontroloval hru a napokon triumfoval 5:0.

„Cítime sa skvele, pretože sme strelili päť gólov a udržali si čisté konto proti Seville, ktorá dokáže dostať do problémov akéhokoľvek súpera. Bolo dôležité získať tri body, takže sme spokojní. Zvolil som štýl 4-4-2, pretože sme chceli eliminovať krídelnú hru Sevilly. Podali sme naozaj kompletný výkon,“ povedal po stretnutí tréner Realu Zinedine Zidane.

Zidane mal problémy so zložením defenzívy

Na otázku, či jeho zverenci predviedli najlepšiu úvodnú štyridsaťpäťminútovku v tejto sezóne, odvetil: „Nemyslím si to. Možno z pohľadu gólov to tak bolo, ale najlepšiu hru sme predviedli proti San Sebastiánu a Borussii Dortmund v Lige majstrov.“

Francúzsky kouč mal pred stretnutím problémy so zložením defenzívnej formácie. Pre kartové tresty nemohli nastúpiť Dani Carvajal a Sergio Ramos, zranenie nepustilo do zápasu Raphaela Varana. Namiesto nich hrali Jesús Vallejo, Nacho Fernández a Achraf Hakimi, poslední dvaja navyše skórovali.

Do streleckej listiny za zapísal taktiež nemecký majster sveta Toni Kroos a dvakrát aj najlepší svetový futbalista Cristiano Ronaldo, ktorý pred úvodným výkopom na Štadióne Santiaga Bernabéua ukázal fanúšikom svoju piatu Zlatú loptu, ktorú vo štvrtok získal na slávnosti v Paríži.

Real sa predstaví na MS klubov

Ako pripomenul ruský Sport Express, 32-ročný Portugalčan sa zásluhou sobotňajších dvoch gólov stal historicky prvým hráčom, ktorý v siedmich po sebe idúcich rokoch zaznamenal aspoň 50 presných zásahov.

„Mám veľkú radosť z Cristiana, je to preňho perfektný týždeň. Som však spokojný s výkonom všetkých hráčov. Aj chlapci, ktorí nedostávajú toľko šancí, odviedli fantastickú prácu,“ doplnil 45-ročný rodák z Marseille.

Real sa v najbližších dňoch predstaví na MS klubov v Spojených arabských emirátoch, kde obhajuje minuloročný triumf. V semifinále sa v stredu stretne s domácim tímom Al-Džazíra (začiatok o 18.00 h SEČ).

„Naším cieľom je hrať tak ako v ostatných zápasoch. Proti Dortmundu a Seville sme strelili dovedna osem gólov, ale už v stretnutiach predtým sme hrali dobre. Musíme naďalej pokračovať v našej práci,“ skonštatoval Zinedine Zidane. V jeho nominácii na MS klubov sa objavili aj nedávno zranení Raphael Varane a Gareth Bale.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Cristiano RonaldoGareth BaleSergio RamosZinedine Zidane
Firmy a inštitúcie FC SevillaReal Madrid