DKV ponúka jednoduchú registráciu pre nové mýto v Slovinsku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
17 12 04 slovinske myto_obu.jpg
DKV

SLOVINSKO 11. decembra 2017 (WBN/PR) – Slovinsko prejde 1. apríla 2018 na nový mýtny systém. Od tohto dňa sa už poplatky nebudú hradiť pri prechádzaní mýtnymi stanicami, ale iba prostredníctvom nového elektronického mýtneho systému DarsGo. Mýtne stanice postupne zaniknú, vďaka čomu odpadne zdržanie a zvýši sa plynulosť premávky.

Dopravcovia, ktorí využívajú slovinskú diaľničnú sieť, musia všetky vozidlá s celkovou hmotnosťou vyššou než 3,5 tony do nového mýtneho systému najskôr zaregistrovať a následne ich vybaviť palubnými jednotkami. „Naši zákazníci tak môžu urobiť už teraz prostredníctvom webových stránok DKV. Vďaka tomu sa vyhnú zdržaniam a dlhým čakacím lehotám na dodanie mýtnych boxov v čase spustenia nového systému,“ hovorí Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ slovenskej a českej pobočky spoločnosti DKV Euro Service, ktorá má s registráciou do mýtnych systémov bohaté skúsenosti.

Novú palubnú jednotku pre následnú úhradu mýta možno získať po registrácii a úhrade manipulačného poplatku 10 eur. Dopravca si ju môže nechať zaslať na akúkoľvek adresu v EU, alebo si ju vyzdvihnúť na miestnych servisných staniciach DARS. Žiadne ďalšie poplatky za prenájom a služby ani záručné vklady nie sú s OBU spojené. Mýtny box zostáva majetkom prevádzkovateľa mýtneho systému DARS.

Každá palubná jednotka je registrovaná pre konkrétne vozidlo. Počet náprav sa zadáva manuálne – rovnako ako pri palubnej jednotke GO-Box v Rakúsku alebo pri novej palubnej jednotke DKV Box Europe. Pri spustení nového mýtneho systému končí platnosť doposiaľ používaných kariet DARS a mýtnych boxov ABC.

DKV Euro Service patrí medzi najväčších poskytovateľov služieb pre dopravcov

DKV Euro Service je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u viac ako 65 000 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorazovej úhrady mýta alebo vratky dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane.

DKV Euro Service je súčasťou DKV MOBILITY SERVICES Group. Skupina je zastúpená v 42 krajinách, zamestnáva 900 pracovníkov po celej Európe a v roku 2016 dosiahla  obrat 6,3 miliardy eur. Aktuálne je v obehu približne 2,7 milióna servisných kariet DKV a palubných jednotiek u viac ako 140 000 zákazníkov. V roku 2016 bola karta DKV už po dvanásty krát za sebou vyhlásená  „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

 

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia