Video: Chicago bez Pánika v zostave zdolalo „jazdcov“, Tatar pálil slepými

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Cody Ceci (5), Tomáš Tatar
Obranca Ottawy Cody Ceci (5) sa snaží zastaviť útočníka Detroitu Tomáša Tatara počas stredajšieho zápasu NHL, v ktorom "červené krídla" vďaka dvom gólom Andreasa Athanasioua zvíťazili 2:1 po predĺžení. Detroit, 3. január 2018. Foto: SITA/AP.

DETROIT 4. januára (WebNoviny.sk) – Hokejista Andreas Athanasiou rozhodol dvoma gólmi o domácom triumfe Detroitu Red Wings nad Ottawou Senators 2:1 po predĺžení v stredajšom stretnutí severoamerickej NHL.

Pre „červené krídla“ v zostave s krídelníkom Tomášom Tatarom je to tretie víťazstvo po sebe. Slovenský reprezentant bol na ľade 14:04 min, na súperovho brankára Craiga Andersona vyslal štyri strely, no nebodoval.

Gól Athanasioua v 6. sekunde predĺženia

Athanasiou otvoril skóre stretnutia v 12. min, v úvode tretej tretiny vyrovnal Ryan Dzingel. Athanasiou mohol stanoviť triumf Detroitu už v základnom hracom čase, ale v tretej tretine nepremenil trestné strieľanie.

Hrdina Red Wings bol aj tak, pretože skóroval už po šiestich sekundách predĺženia, keď vzal puk kapitánovi „senátorov“ Erikovi Karlssonovi. Švéd sa snažil svoju stratu napraviť, no 23-ročný útočník zoči-voči Andersonovi uspel.

„Keď som sa blížil k bránke, puk mi trochu skákal a videl som, že Karlsson je po mojej ľavej strane. Vedel som, že najväčšiu šancu na úspech budem mať, ak bekhendom namierim do hornej časti bránky,“ povedal podľa nhl.com Athanasiou. Týmto gólom vyrovnal najrýchlejšie presné zásahy v predĺžení v histórii NHL. Pripojil sa k ich doterajším autorom Matsovi Sundinovi, Davidovi Legwandovi a Alexandrovi Ovečkinovi.

Pánik chýbal v zostave Blackhawks

Brankár Detroitu Jimmy Howard prispel k triumfu 33 úspešnými zákrokmi. Rovnaký počet striel zastavil i jeho náprotivok Anderson. Oboch vyhlásili za hviezdy stretnutia, doplnil ich autor dvoch gólov.

„Boli sme dvaja americkí brankári a bol to pre nás veľký zápas. Je zábavné hrať v takýchto dueloch,“ uviedol Anderson. „Je skvelé, že sme konečne získali bod v predĺžení. Nebyť Andersona, triumfovali by sme vyšším rozdielom,“ dodal Howard.

Richard Pánik nefiguroval na súpiske Chicaga Blackhawks, ktorí uspeli v New Yorku na ľade Rangers 5:2. „Čierni jastrabi“ o triumfe rozhodli po vyrovnanom priebehu až v tretej tretine, keď skórovali trikrát a neinkasovali ani raz.

„Netreba Chicagu uberať kredit, pretože hrali dobre, ale o lepší výsledok sme sa zlým záverom pripravili sami. Majú príliš rýchlych a šikovných hráčov na to, aby sme im dali toľko priestoru. Dostali sme to, čo sme si zaslúžili,“ hneval sa po zápase tréner Rangers Alain Vigneault.

Sumáre NHL

  • streda

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2:1 po predĺžení (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)
Góly: 12. Athanasiou (Mantha, Frk), 61. Athanasiou (D. Larkin) – 41. Dzingel
Tomáš Tatar (Detroit) 14:04 min, 4 strely na bránku, 1 „hit, zablokoval 2 strelecké pokusy súpera

New York Rangers – Chicago Blackhawks 2:5 (1:1, 1:1, 0:3)
Góly: 19. Holden (Carey, Nieves), 32. Zibanejad (Bučnevič, Zuccarello ) – 17. Hinostroza (J. Toews, Oesterle), 29. Schmaltz (P. Kane, Hartman), 43. Sharp (Kämpf, DeBrincat), 60. J. Toews (Saad, Wingels), 60. P. Kane (Hartman, Schmaltz)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Richard PánikTomáš Tatar