Pri dopravných nehodách v Košickom kraji prišli o život dvaja chodci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
POLÍCIA: Dopravná nehoda
Foto: ilustračné, SITA/KR PZ Košice.

BRATISLAVA / KOŠICE 20. januára (WebNoviny.sk) – Pri dopravných nehodách v Košickom kraji vyhasli dva ľudské životy. Agentúru SITA o tom informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Chodkyňa vošla do jazdnej dráhy Fordu

Prvá tragická dopravná nehoda sa stala v piatok 19. januára o 19:45 na rýchlostnom privádzači PR3 v Košiciach v smere z Košíc na Zelený Dvor medzi osobným motorovým vozidlom zn. Ford Fiesta, ktoré viedol 25-ročný vodič z okresu Košice okolie a chodkyňou (43) z okresu Rimavská Sobota.

Podľa doterajších zistení vodičovi z doposiaľ nezistených príčin vošla do jazdnej dráhy chodkyňa, ktorá pri dopravnej nehode utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. Požitie alkoholických nápojov u vodiča nezistili. Na vozidle bola škoda vyčíslená na 1500 eur.

Michalovčan zachytil chodca

Druhá dopravná nehoda so smrteľným následkom sa stala 19.januára o 20:20 v Michalovskom okrese medzi motorovým vozidlom zn. Ford Tranzit, ktoré viedol 34-ročný Michalovčan a 48-ročným chodcom z Michalovského okresu.

Podľa doterajších zistení vodič viedol vozidlo v smere od obce Petrovce nad Laborcom, pričom pred mestom Michalovce došlo k zrážke s chodcom. Chodec sa pohyboval v blízkosti pozdĺžnej prerušovanej čiary oproti prichádzajúcemu vozidlu, ktoré ho zachytilo.

Chodec pri dopravnej nehode utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol. Požitie alkoholických nápojov u vodiča nezistili. Na vozidle bola spôsobená škoda šesť tisíc eur.

V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ PZ v oboch prípadoch trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Požitie alkoholu u chodcov zistia pri pitve. Bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravných nehôd, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať