Na Donovaloch husto sneží, na viacerých úsekoch sú obmedzenia pre nákladnú dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sneh, cesta
Foto: ilustračné, SITA/Radoslav Maťaš

BRATISLAVA 21. januára (WebNoviny.sk) – Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý, okrem diaľnice D1 v úseku Senec – Trnava – Horná Streda, kde je na vozovke vrstva čerstvého snehu do 1 cm.

Podľa informácií Slovenskej správy ciest sú cesty I., II. a III. triedy zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm.

V obvode Štós v Košickom kraji a v obvode Nové Mesto nad Váhom v Trenčianskom kraji je na vozovkách ciest III. triedy vrstva utlačeného alebo kašovitého snehu do 4-5 cm.

Horské priechody (HP) – povrch vozoviek je prevažne mokrý, okrem HP Zbojská, Veľké Pole, Huty, Cukmantel, Vernár, Besník, Čertovica, Látky – Prašivá, Chorepa, Šturec, Donovaly, Fačkov, Podspády, Soroška, Dobšiná, Havran, Súľová a Grajnár, ktoré sú pokryté vrstvou kašovitého, utlačeného alebo čerstvého snehu do 3 cm, na HP Vrchslatina a Herlianske Sedlo do 4-5-cm.

UPOZORNENIE PRE VODIČOV

Vplyvom nízkych teplôt môžu byť vlhké až mokré vozovky ciest I., II. a III. triedy na území SR miestami zľadovatené!

V oblasti Zálužie a Vlčkovce je pre silné sneženie dohľadnosť do 100 m.

Na ceste III/584 Srdiečko – Bystrá je povinné použiť snehové reťaze pre všetku dopravu.

HP Donovaly (cesta I/59) a Šturec (cesta I/14) sú uzatvorené pre nákladnú dopravu nad 10 m dĺžky z dôvodu hustého sneženia.

HP Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

Cesty II/549 Úhorná – Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla – Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav