Slováci majú záujem o obnoviteľné zdroje energií, kúpne poukážky sa rozdali do deviatich minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Solárne panely, fotovoltaické panely
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 28. januára (WebNoviny.sk) – Slovenské domácnosti majú naďalej záujem o malé obnoviteľné zdroje energií (OZE). Aj osemnáste kolo projektu Zelená domácnostiam trvalo len niekoľko minút.

Kolo s alokáciou 1,65 milióna eur bolo uzatvorené po prekročení vyčlenenej čiastky o 10 % po viac ako deviatich minútach,“ informoval vedúci oddelenia komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry Stanislav Jurikovič.

Poukážky na kúpu a inštaláciu fotovoltaických panelov získalo 588 domácností v mimobratislavských regiónoch. „Medzi vydanými poukážkami je 143 bez využitia elektrickej akumulácie,“ dodal Jurikovič. Domácnosti, ktoré sa dostali k poukážkam, teraz musia do 30 dní poukážky spolu so zmluvami odovzdať zhotoviteľom. „Na ich využitie a podanie žiadostí o preplatenie majú tri mesiace,“ upozornil Jurikovič.

Najbližšie devätnáste kolo projektu Zelená domácnostiam je určené pre zariadenia na výrobu tepla v mimobratislavských regiónoch. Kolo bude podľa zverejneného harmonogramu otvorené 6. februára o 15. hodine. K dispozícii budú poukážky v hodnote 2,35 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie SIEA Slovenská inovačná a energetická agentúra