Študenti gymnázia v Prešove odovzdali nemocnici dar pre onkologických pacientov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
Foto: ilustračné, Thinkstock.

PREŠOV 28. januára (WebNoviny.sk) – Študenti Gymnázia na Konštantínovej 2 v Prešove, pod vedením pedagogičiek Stanislavy Martonovej a Kláry Tomášovej, odovzdali v prešovskej nemocnici výťažok charitatívnej zbierky na podporu oddelenia klinickej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Vyzbierať sa im podarilo 815 eur. Nemocnica za tieto prostriedky zakúpi pomôcky pre onkologických pacientov.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková, peniaze sú výťažkom z 5. ročníka Vianočného jarmoku, na ktorom študenti predávali svoje vlastné handmade výrobky.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo vyzbierať krásnu sumu na takú skvelú vec. Veľmi nás potešilo, že sa zapojila celá škola vrátane žiakov, pedagogického zboru ako aj upratovačky a kuchárky,“ zhodli sa organizátori z radov študentov Jakub Hvizdoš a Anna Ľašová, ktorí dar v nemocnici odovzdali.

„V mene našich pacientov sa chceme poďakovať pedagógom, ktorí tento jarmok už po štvrtýkrát zorganizovali a študentom, ktorí sú stále ochotní prispieť, či už zhotovením nejakého výrobku, alebo jeho zakúpením,“ uviedla primárka oddelenia klinickej onkológie Valéria Tkáčová. „Toto podujatie má už svoju tradíciu a sme radi, že sa do tejto akcie študenti stále zapájajú. Len vďaka ich ochote pomôcť, sa nám ho podarilo uskutočniť,“ dodala učiteľka GK2 Stanislava Martonová,.

Oddelenie klinickej onkológie FNsP J. A. Reimana poskytuje komplexnú zdravotnú starostlivosť pre onkologických pacientov Prešovského kraja. Vykonáva diagnostiku onkologických ochorení, aplikuje chemoterapiu, imunoterapiu, hormonálnu liečbu a zabezpečuje podpornú a paliatívnu starostlivosť pre onkologických pacientov

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia