Bývalého šéfa vojenských tajných čaká ďalšie pojednávanie, neoprávnene zhromažďoval dokumenty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Súd
Foto: ilustračné, SITA/Igor Svítok.

BRATISLAVA 4. februára (WebNoviny.sk) – V stredu je na Okresnom súd Bratislava III vytýčené ďalšie pojednávanie s bývalým šéfom vtedajšej Vojenskej spravodajskej služby Romanom M. Predošlé dve pojednávania, ktoré boli naplánované na jún a október 2017, súd zrušil „z technických príčin“.

Výsluch jedného svedka a oboznámenie niekoľkých listinných dôkazov tak muselo byť opakovane odložené. Roman M. čelí v tomto prípade obžalobe pre prečin ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Pre povahu veci sa prípad pred súdom pojednáva s vylúčením verejnosti.

Podľa obžaloby Roman M. neoprávnene zhromažďoval dokumenty kategorizované ako dôverné a vyhradené. V júni 2013 ich zaistila polícia pri prehliadke jeho auta. Roman M. viedol VSS počas vlády Ivety Radičovej. V tom období sa začalo preverovať podozrenie z tunelovania majetku služby.

Správu o údajnom tunelovaní spravodajstva vypracoval a zverejnil zástupca Romana M., dnes už zosnulý Vladimír Suchodolinský. Roman M. tvrdí, že micro SD karta s dokumentáciou mohla byť do jeho auta podstrčená. Polícia medzitým zastavila vyšetrovanie údajného tunelovania VSS.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír Suchodolinský
Firmy a inštitúcie VSS Vojenská spravodajská služba