Pedofila Matthewa Faldera odsúdili na 32 rokov za mrežami, znásilnil takmer 50 detí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Britain Pedophile
Dvadsaťdeväťročný britský pedofil Matthew Falder. Foto: archívne, SITA/AP

LONDÝN 19. februára (WebNoviny.sk) – Dvadsaťdeväťročného britského pedofila Matthewa Faldera odsúdili na 32 rokov za mrežami, po ktorých odpykaní bude mať ešte šesťročnú podmienku. Absolvent univerzity Cambridge, geofyzik a lektor na univerzite v Birminghame sa priznal k 137 prípadom sexuálneho zneužívania vrátane 46 znásilnení.

Svoje obete vydieral, nútil k sebapoškodzovaniu a okrem toho povzbudzoval k znásilneniu detí aj ďalšie osoby. Obetiam sa predstavoval ako ženský umelec s cieľom získať od nich ponižujúce fotky, z ktorých mnohé neskôr zverejnil na zakázaných webstránkach.

Matthew Falder žil v britskom meste Edgbaston na periférii Birminghamu. V minulosti nebol trestne stíhaný a v škole ho opisovali ako „jedného z najlepších študentov s medzinárodným dosahom“. Univerzita Cambridge sa aktívne usiluje odobrať mu akademickú kvalifikáciu. Trestné činy konal podľa sudcu Philipa Parkera takmer 10 rokov, pričom sa stávali čoraz hrozivejšími.

Sudca označil Faldera za „internetového banditu“, ktorého správanie bolo „rafinované, vytrvalé, manipulatívne a kruté“. Will Kerr z Národnej kriminálnej agentúry uviedol, že takéto zločiny si vyžadujú „bezprecedentnú“ škálu prostriedkov na ich zastavenie. Na prípade Matthewa Faldera spolupracovali Briti s americkým ministerstvom pre vnútornú bezpečnosť, austrálskou federálnou políciou a Europolom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia