Nadal pogratuloval rivalovi Federerovi k návratu na post svetovej jednotky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Roger Federer, Rafael Nadal
Švajčiarsky tenista Roger Federer (vľavo) a španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 20. februára (WebNoviny.sk) – Španielsky tenista Rafael Nadal na diaľku pogratuloval svojmu odvekému švajčiarskemu rivalovi Rogerovi Federerovi k pondelňajšiemu návratu na post lídra singlového renkingu po viac ako piatich rokoch.

„Nepotreboval sa znova stať jednotkou na to, aby dokázal, čo znamená pre tenis. To, čo sa mu podarilo, je veľmi náročné. Blahoželám mu,“ vyhlásil Nadal v rámci sobotňajšieho mediálneho termínu na Malorke, video sa objavilo na webe.

Rebríček nie je prioritou

„Rebríček neklame a on si počas ostatných dvanástich mesiacov počínal o čosi lepšie ako ja,“ uznal 31-ročný ľavoruký Malorčan, od 19. februára už „iba“ druhý v hodnotení.

Nadal dodal, že rebríček už preňho nie je prioritou: „Strávil som medzi najlepšími dvoma veľa rokov. Byť prvý, tretí či piaty už pre mňa nie je zásadným rozdielom. Čo ma teší, je schopnosť súperiť a získavať trofeje. Nebudem bojovať primárne o to, aby som sa znova dostal na vrchol. Budem bojovať o čo najvydarenejšiu sezónu. Ak z tohto vyvstane šanca vrátiť sa úplne nahor, potom ´okej´.“

Nešťastná náhoda

Víťaz vlaňajších grandslamových turnajov Roland Garros a US Open Nadal zo zdravotných dôvodov 21. januára nedohral piaty set štvrťfinále melbournských Australian Open proti Chorvátovi Marinovi Čiličovi.

Natiahnutý bedrový sval medzičasom už má v poriadku a smeruje na budúcotýždňový turnaj v Acapulcu: „To zranenie sa udialo nešťastnou náhodou. Cestujem do Mexika a na následné americké turnaje v Indian Wells a Miami vysoko motivovaný, potom príde antuková časť sezóny. Celá tá fáza je pre mňa veľmi dôležitá.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Rafael NadalRoger Federer