Tomáš Tatar mení v NHL dres, Detroit ho vymenil za tri výbery v drafte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Tatar
Slovenský hokejista Tomáš Tatar v drese Detroitu Red Wings. Foto: archívne, SITA/AP

DETROIT 26. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar zmenil klub v zámorskej NHL. Tesne pred pondelkovou uzávierkou prestupov ho vedenie Detroitu Red Wings vymenilo k nováčikovi súťaže Vegas Golden Knights za tri výber v drafte – tohtoročný prvokolový, budúcoročný druhokolový a v roku 2021 treťokolový.

Dvdsaťsedemročný slovenský krídelník doteraz hral v zámorskej profilige len za Red Wings, „červené krídla“ ho draftovali v júni 2009 v 2. kole. Debut v NHL si pripísal v sezóne 2010/2011, odvtedy sa vypracoval medzi opory Detroitu.

V súťaži doteraz odohral 407 zápasov základnej časti s bilanciou 115 gólov a 107 asistencií, v play-off pridal 17 štartov (3+4). V tejto sezóne má na svojom konte 62 stretnutí NHL, dosiahol v nich 16 presných zásahov a pridal 12 gólových prihrávok.

Tomáša Tatara tak razom čaká úplne iná situácia. Kým Detroit figuruje vo Východnej konferencii mimo priečok zaručujúcich účasť v play-off, jeho nový zamestnávateľ je lídrom hodnotenia Západnej konferencie. Je už takmer isté, že si zahrá vo vyraďovacej časti.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Tatar
Firmy a inštitúcie Detroit Red WingsVegas Golden Knights