Televízia ORF sa chce súdiť s vicekancelárom, môže za to jeho príspevok na sociálnej sieti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Heinz Christian Strache
Rakúsky vicekancelár Heinz-Christian Strache, Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 27. februára (WebNoviny.sk) – Rakúska verejnoprávna vysielacia spoločnosť ORF podala žalobu na vicekancelára Heinz-Christiana Stracheho, ktorý ju a jedného z jej moderátorov obvinil z klamstva.

Šéf krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ), ktorý ORF dlhodobo obviňuje z ľavicovej predpojatosti, sa tak vyjadril na sociálnej sieti Facebook. Tam pred dvoma týždňami zverejnil snímku moderátora Armina Wolfa, ku ktorej napísal: „Existuje miesto, kde sa lži stávajú správami. To miesto je ORF.“

Strache po zverejnení príspevku argumentoval, že ako titulok k príspevku napísal „Satira!“, a tak je zjavné, že ho nemali brať vážne. ORF ani Wolfa, ktorý politika tiež zažaloval, dané tvrdenie neuspokojilo a rozhodli sa zakročiť.

„Vicekancelár Strache prostredníctvom falšovania jej reklamného materiálu obvinil ORF z rozširovania falošných správ, lží a propagandy vo všetkých jej médiách,“ uviedol v stanovisku generálny riaditeľ spoločnosti Alexander Wrabetz s tým, že daný text bol „hanlivý a škodlivý pre reputáciu“ ORF. Ako dodal, spoločnosť podnikla právne kroky aj voči Facebooku za to, že daný príspevok nestiahol.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Heinz Christian Strache
Firmy a inštitúcie Facebook