Leteckí záchranári previezli do nemocnice ročné dieťa s popáleninami aj mladú vodičku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vrtulník, leteckí záchranári
Foto: ilustračné, SITA

BRATISLAVA / ŽILINA 3. marca (WebNoviny.sk) – Posádka leteckých záchranárov zo Žiliny letela v sobotu dopoludnia k dopravnej nehode, ktorá sa stala na ceste medzi obcami Vrícko a Kláštor pod Znievom (okres Martin).

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa leteckých záchranárov AIR-TRANSPORT EUROPE Zuzana Hopjaková. Rýchly a šetrný transport do nemocnice potrebovala 22-ročná žena, ktorá dostala šmyk a vozidlom narazila do pevnej prekážky. Pilot vrtuľníka pristál na lúke vedľa miesta dopravnej nehody.

Od posádky rýchlej zdravotnej pomoci si lekár leteckých záchranárov prevzal zranenú ženu, ktorá utrpela poranenie hlavy, hrudníka, chrbtice a hornej končatiny. Po doplnení liečby bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave letecky prevezená na úrazový príjem Univerzitnej nemocnice v Martine.

Hneď po návrate na svoju základňu prišla ďalšia výzva o pomoc. Tentokrát išlo o ročné obarené dieťatko, ktoré urgentne potrebovalo transport z Kysuckej nemocnice v Čadci na vyššie špecializované pracovisko. S popáleninami 1. a 2. stupňa v rozsahu 20 % povrchu tela bol chlapček v doprovode svojej matky v stabilizovanom stave letecky prevezený na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v Bratislave.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať