Pátracie tímy objavili čiernu skrinku lietadla, ktoré sa zrútilo na juhu Iránu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pád lietadla, Irán
Záchranné a pátracie tímy spoločne s rodinami obetí pádu lietadla, pri ktorom zahynuli všetkých 65 pasažierov. Lietadlo padlo v neprístupnom teréne pohoria Zagros na juhu Iránu. Tragédia sa stala 18. februára 2018. Foto: archívna, SITA/AP

TEHERÁN 3. marca (WebNoviny.sk) – Pátracie tímy objavili čiernu skrinku z lietadla, ktoré sa 18. februára so 65 ľuďmi na palube zrútilo v pohorí Zagros na juhu Iránu.

Informovala o tom iránska polooficiálna tlačová agentúra ISNA citujúc námestníka provinčného guvernéra Azíza Filiho, podľa ktorého zariadenie s dôležitými údajmi o lete našli na hore Dena.

Stroj ATR-72 leteckej spoločnosti Aseman Airlines, využívaný na kratšie regionálne lety, smeroval z Teheránu do juhozápadného mesta Jásúdž vzdialeného zhruba 780 kilometrov od iránskej metropoly. Zrútil sa po tom ako v hmlistom počasí narazil do hory Dena vysokej približne 4 400 metrov. Na palube lietadla sa nachádzalo šesť členov posádky a 59 pasažierov, nešťastie nikto neprežil. Pátracie tímy ešte stále hľadajú telá mŕtvych.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia