Aktualizované: Matovič pustil video z miesta vraždy Kuciaka a jeho priateľky a obvinil Gašpara z klamstva o Krajmerovi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Kuciak, vražda, Veľká Mača
Miesto vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej vo Veľkej Mači. Foto: archívne, SITA/AP
  • aktualizované 6. marca 18:00

BRATISLAVA 6. marca (WebNoviny.sk) – Policajný prezident Tibor Gašpar je podľa lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igora Matoviča najväčšou prekážkou pri vyšetrovaní dvojnásobnej vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

Krajmer má byť prepojený na Bödöra

Uviedol to v utorok na tlačovej konferencii, na ktorej tiež povedal, že aj šéf protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer je jedným z podozrivých osôb, pretože aj o ňom písal zavraždený Kuciak.

„Pán Krajmer mal rovnaký motív, ako všetci tí, o ktorých písal zavraždený Ján Kuciak. O jeho prepojení na oligarchu Norberta Bödöra, ktorý si dosadil svojich ľudí na najvyššie miesta polície. Premiér Robert Fico (Smer-SD) v jeho SBS-ke bol minimálne štyrikrát na rôznych oslavách. To je absolútne nemysliteľné,“ uviedol Matovič.

Matovič z klamstva obvinil aj Kaliňáka

Podľa Matoviča klamal v priamom prenose nielen policajný prezident Gašpar, ale aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý v relácii RTVS v nedeľu o päť minút 12 uviedol, že šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer preveroval takzvanú „taliansku stopu“.

V pondelok ráno však podľa Matoviča ešte nebolo známe, na čom konkrétne Ján Kuciak pracoval, preto je podľa neho logické, že novinára polícia nejakým spôsobom monitorovala. Opozičný poslanec však na svoje tvrdenia nemá dôkazy.

Chce vysvetlenie aj od kompetentných v Slovenskej informačnej službe (SIS), ktorá má monitorovať všetky podozrivé aktivity v krajine.

Rovnako ako v pondelok, tak aj dnes odznelo zo strany Igora Matoviča veľa nezmyslov a klamstiev, na ktoré polícia reagovať nebude, píše sa v stanovisku Prezídia Policajného zboru. „Sústreďujeme sa na vyšetrovanie, ktoré je pre nás prioritou,“ dodali.

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Igor MatovičJán KuciakRobert FicoRobert KaliňákRóbert KrajmerTibor Gašpar
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúraSMER-SD