Život nemá zmysel, povedal vyšetrovateľom strelec zo strednej školy v Kentucky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kentucky
Stredná škola v Kentucky, v ktorej strieľal len 15-ročný študent. 24. január 2018 Foto: archívne, SITA/AP

BENTON 8. marca (WebNoviny.sk) – Stredoškolák, ktorý koncom januára začal strieľať vo svojej škole v americkom štáte Kentucky, zabil dvoch študentov a sedemnástich ďalších zranil, svoj čin neľutuje. Ako povedal vyšetrovateľom, zaujíma sa o vedu a svoj útok bral ako „pokus“.

Dnes už šestnásťročný, v čase útoku 23. januára ešte 15-ročný Gabriel Ross Parker je podľa vyšetrovateľov „chladný, bezcitný a neprejavuje žiadne emócie“. „Povedal, že sa chcel presvedčiť, ako budú reagovať študenti, aká bude reakcia polície a aká bude reakcia celej spoločnosti,“ zdôveril sa vo štvrtok americkým médiám policajt Matt Hilbrecht, ktorý chlapca vypočúval.

Strelec z Marshall County High School vo vidieckej oblasti na juhozápade Kentucky vyšetrovateľom povedal aj to, že nemal žiadny špecifický dôvod na streľbu a nič konkrétne ho k nej nevyprovokovalo.

„Najzásadnejšia vec, ktorú mi povedal, bola tá, že je ateista a že jeho život nemá žiadny zmysel, a takisto ani životy druhých ľudí nemajú žiadny zmysel,“ hovorí Hilbrecht. Parker podľa neho už v decembri rozmýšľal o samovražde, nakoniec si však povedal, že svojej rodine spôsobí menšiu bolesť, ak namiesto seba zabije druhých ľudí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia