Predčasné voľby sú pre SNS téma v prípade pádu vlády, koalícia vraj rokuje aj o výmene premiéra

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Danko
Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko. Foto: archívne, SITA/Diana Černáková.

BRATISLAVA 13. marca (WebNoviny.sk) – Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko nevylúčil, že témou rokovaní s koaličnými partnermi je aj možná výmena premiéra Roberta Fica.

„Sú rôzne úvahy. Ja nepopieram, že pani Žitňanská aj v minulosti niektoré také veci naznačovala. Nevylučujem, že sa baví o rôznych veciach,“ povedal novinárom.

Zároveň dodal, že zatiaľ nenastal žiadny pokrok. „Dokonca si myslím, že už asi ani neexistuje variant, téma a oblasť, ktorú sme nepreberali. Preberali sme všetky možné varianty,“ povedal.

Danko poznamenal, že predčasné parlamentné voľby sú pre SNS téma v prípade pádu vlády. „Aby nevznikali nejasnosti v médiách, chcem povedať, že vyjadrenie pána predsedu Mosta-Híd ešte nevnímam ako ukončenie tejto vlády,“ konštatoval.

Predseda národniarov verí, že sa v pondelok SNS jasne vyjadrila. „Rozumieme postupnosti a najmä politickej slušnosti. Sme členmi koalície a zatiaľ ešte vždy Koaličná zmluva platí. Ešte vždy je vláda funkčná a má dôveru v národnej rade. A národná rada beží svojím normálnym režimom,“ dodal Danko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej DankoBéla BugárJán KuciakRobert Fico
Firmy a inštitúcie Most-HídSMER-SDSNS Slovenská národná strana