Skvelá Viktória Kužmová má turnajový titul z dvojhry aj štvorhry v Šen-čene

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viktória Kužmová
Slovenská tenistka Viktória Kužmová

ŠEN-ČEN 18. marca (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Viktória Kužmová na turnaji ITF v čínskom Šen-čene (dotácia 60 000 USD, tvrdý povrch vonku) dosiahla dvojnásobný úspech. Po triumfe v sobotňajšom finále štvorhry po boku Rusky Anny Kalinskej sa v nedeľu stala aj šampiónkou vo dvojhre. Vo finále Kužmová nasadená ako tretia zdolala práve Kalinskú za 72 minút 7:5, 6:3.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová sa raduje zo svojej dvanástej singlovej a piatej deblovej trofeje na poduajtiach pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Zverenkyňa Michala Mertiňáka v rámci projektu NTC Kužmová figurovala pred podujatím v Číne v rebríčku dvojhry na 113. priečke.

V pondelkovom vydaní renkingu by sa mala po prvý raz v kariére objaviť v najlepšej stovke, „online“ verzia ju momentálne eviduje na 98. pozícii. V tomto roku má Kužmová na konte jeden prenikavý úspech aj na hlavnom ženskom okruhu WTA. Na februárovom turnaji WTA International Hungarian Ladies Open v maďarskej Budapešti prenikla vo dvojhre až do semifinále.

Turnaj v Šen-čene – finále

  • dvojhra:

Viktória Kužmová (SR-3) – Anna Kalinská (Rus.) 7:5, 6:3 za 72 minút

  • štvorhra:

Anna Kalinská, Viktória Kužmová (Rus./SR) – Danka Koviničová, Wang Sin-jü (Č. Hora/Čína) 6:4, 1:6, 10:7 (zápasový tajbrejk) za 73 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anna KalinskáViktória Kužmová