Agentúra Moody’s zlepšila výhľad ratingu automobilky Volkswagen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Volkswagen, logo
Foto: ilustračné, SITA/AP

BRATISLAVA 21. marca (WebNoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra Moody’s potvrdila nemeckej automobilke Volkswagen dlhodobý emisný rating na stupni A3 a zmenila jeho výhľad na stabilný z negatívneho.

„Zmena výhľadu Volkswagenu na stabilný odzrkadľuje silný prevádzkový výkon firmy v rokoch 2016 a 2017, keďže bol oveľa lepší, ako sa predpokladalo, napriek problému dieselových motorov, ktorý sa objavil v septembri 2015,“ uviedol Falk Frey z agentúry Moody’s.

V roku 2017 Volkswagen na trh dodal 10,7 mil. áut, čo bol rast o 4,3 percenta a tržby skupiny sa zvýšili o 6,2 percenta na 230,7 mld. eur.

Prevádzkový zisk firmy pred zohľadnením jednorazových položiek stúpol o takmer 17 percent na 17 mld. eur. Po zohľadnení jednorazových položiek, ktoré súviseli s riešením problému dieselových motorov, bol vlaňajší prevádzkový zisk Volkswagenu 13,8 mld. eur.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Moody'sVolkswagen