Lacko na turnaji ATP Masters 1000 v Miami prehral slovensko-české derby

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lukáš Lacko
Slovenský tenista Lukáš Lacko. Foto: archívne, SITA/Marko Erd.

MIAMI 21. marca (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral za 110 minút 6:7 (2), 3:6 s rovnako nenasadeným Čechom Jiřím Veselým v stredajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Miami Open presented by Itaú v americkom Miami na Floride.

Postupujúci preverí v 2. kole domáceho Johna Isnera nasadeného ako štrnásteho. S Filipom Havajom v rámci zázemia v bratislavskej Love 4 Tennis Academy Erika Csarnakovicsa spolupracujúci Lacko hral s 24-ročným ľavorukým Veselým (64.) premiérovo v kariére.

V súvislosti s budúcim týždňom sa prihlásil na halový „hardový“ challenger vo francúzskom St. Brieuc, alternatívou je sústredenie daviscupových reprezentantov SR v španielskej Marbelle. Lacko figuruje v predbežnej širšej nominácii nového kapitána Dominika Hrbatého na bratislavské antukové stretnutie s Bosnou a Hercegovinou v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny (6. – 7. apríla).

Tridsaťročný piešťanský rodák Lacko, aktuálne 104. v singlovom renkingu, si v minulosti zahral v „main draw“ v Crandon Parku v lokalite Key Biscayne v Maimi päťkrát a dva razy sa prebojoval do 2. kola (2012 a 2014). Vlani ako kvalifikant prehral v 1. kole s Barbadosanom Darianom Kingom 6:7 (2), 4:6.

Miami – dvojhra – 1. kolo

Jiří Veselý (ČR) – Lukáš Lacko (SR) 7:6 (2), 6:3 za 110 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lukáš Lacko