Rakúsko ruší plánovaný zákaz fajčenia v reštauráciách a kaviarňach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fajčenie

BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) – Rakúsko sa malo stať od 1. mája tohto roku jednou z posledných európskych krajín, kde bude úplne zakázané fajčenie vo verejných podnikoch vrátane reštaurácií či kaviarní.

No nestane sa tak – rakúsky parlament vo štvrtok rozhodol o tom, že vo vyhradených priestoroch v rakúskych kaviarňach či reštauráciách naďalej bude možné fajčiť a pôvodne plánovaný zákaz zrušil.

Podľa českého týždenníku Respekt ide o súčasť dohody medzi premiérom Sebastianom Kurzom a krajne pravicovou Slobodnou stranou Rakúska (FPÖ).

Zrušenie úplného zákazu fajčenia v podnikoch si počas koaličných rokovaní vymohla práve FPÖ a podľa Respektu sa táto strana „za odmenu“ zaviazala, že bude presadzovať priateľskú politiku voči susedným európskym krajinám.

Proti zrušeniu úplného zákazu sa v Rakúsku vo februári spustila petícia, ktorú iniciovali lekári a pod ktorú sa doteraz podarilo nazbierať už viac ako pol milióna podpisov. Kurz však trvá na tom, že dohody sa majú dodržiavať a túto svoju dohodu s FPÖ aj dodrží.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sebastian Kurz
Firmy a inštitúcie FPÖ Slobodná strana Rakúska