V plzenskom nočnom klube útočila žena kyselinou, zranila pät ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

PLZEŇ 24. marca (WebNoviny.sk) – V nočnom podniku v Plzni zaútočila žena na troch ľudí neznámou chemickou látkou, zrejme kyselinou. Pri útoku utrpelo zranenia pät ľudí, jednu ženu previezli vrtuľníkom na kliniku popálenín. Polícia podozrivú zadržala, informuje český spravodajský portál iDNES.cz.

Prijali sme oznámenie, že v jednom z nočných podnikov v Plzni došlo k zraneniu troch osôb. Na miesto ihneď vyrazili policajti z mestského riaditeľstva polície v Plzni, ktorým sa podarilo zaistiť podozrivú ženu,“ popisuje udalosť policajná hovorkyňa Pavla Burešová.

Žena zaútočila na troch ľudí zatiaľ nezistenou chemickou látku. Podľa neoficiálnych správ išlo o kyselinu sírovú.

Štyridsaťročná žena bola transportovaná vrtuľníkom na Kliniku popáleninovej medicíny do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady. Dvaja muži boli prevezení do Fakultnej nemocnice v Plzni,“ uviedol tlačový hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Plzeňského kraja Martin Brejcha. Žena je v stabilizovanom stave.

Pri útoku nakoniec utrpeli zranenia piati ľudia. „Kyselina zasiahla i útočníčku. Na mieste sa ďalej nachádzal muž so zranením hlavy,“ dodal Brejcha.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať