Francúzska polícia našla na mieste útoku zbrane, v útočníkovom byte zaistili osobné veci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Francúzsko, streľba
Polícia na mieste útoku pred francúzskym supermarketom. Foto: SITA/AP

TREBES 24. marca (WebNoviny.sk) — V supermarkete vo francúzskom meste Trebes, kde sa v piatok odohrala rukojemnícka dráma, našla polícia tri podomácky vyrobené nálože, pištoľ a lovecký nôž.

Informoval o tom v sobotu nemenovaný súdny predstaviteľ. Podľa jeho slov polícia tiež prehľadala útočníkov byt, kde objavila poznámky zmieňujúce Islamský štát, ktoré by mohli byť jeho závetom. Zaistili tiež jeho počítač a mobilný telefón.

V supermarkete v Trebes 25-ročný islamista Redouane Lakdim narodený v Maroku zabil dvoch ľudí. Postrelil aj jedného policajta, ktorý podľahol svojim zraneniam neskôr v nemocnici. Predtým ešte ukradol auto v neďalekom meste Carcassonne, kde zastrelil ďalšieho človeka. Samotného útočníka zabila polícia, ktorá vtrhla do obchodu po tom, čo začula výstrely. Zatiaľ nie je jasné, či v prípade nájdeného noža a pištole ide o zbrane, ktorými mával, keď vchádzal do obchodu.

K útoku sa prihlásil Islamský štát. Lakdim žiadal prepustenie teroristu Salaha Abdeslama, ktorý ako jediný ostal nažive po útokoch v Paríži z novembra 2015.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Islamský štát