Pellegriniho vláda získala dôveru parlamentu, ku koalícii sa pridali nezaradení poslanci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fico pellegrini richter
Zľava: Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter, predseda vlády SR Peter Pellegrini a poslanec NR SR Robert Fico (SMER) po vyslovení dôvery vláde Petra Pellegriniho počas pokračovania rokovania 30. schôdze Národnej rady SR. Bratislava, 26. marec 2018. Foto: SITA/Branislav Bibel
  • aktualizované 26. marca 23:11

BRATISLAVA 26. marca (WebNoviny.sk) – Národná rada SR schválila programové vyhlásenie vlády Petra Pellegriniho. Dôveru vláde vyslovilo 81 poslancov, proti bolo 61, zdržali sa dvaja.

Za program novej vlády hlasovali všetci poslanci Smeru, SNS a Most-Híd. K nim sa pripojili aj nezaradená poslankyňa Alena Bašistová, Rastislav Holúbek a Martina Šimkovičová.

Nová vláda má priniesť pokoj

Poslanci Národnej rady SR v pondelok od 9:00 pokračovali v 30. schôdzi NR SR, v prerušenom rokovaní o Programovom vyhlásení vlády SR. Schôdza začala v piatok.

Predseda vlády Peter Pellegrini požiadal v piatok parlament o vyslovenie dôvery novej vláde v piatok. „Vymenovanie novej vlády považujem za míľnik, ktorý by mal ukončiť nepokoj na Slovensku a opäť nastoliť stabilitu a obrátiť pozornosť politikov,“ vyhlásil Pellegrini.

Premiér čaká viac ako 100-percentný výkon

Programové vyhlásenie vlády preberá ciele a plány vlády predchádzajúcej, ciele ostávajú identické. Predchádzajúci kabinet viaceré ciele už splnil a v ďalších sa priblížil k ich naplňovaniu. Moja vláda je pripravená okamžite pracovať. Od svojich kolegov očakávam viac ako 100-percentný výkon,“ povedal s tým, že ťažiskom je rast životnej úrovne, debyrokratizácia štátu, ekonomický rast spojený so zodpovedným hospodárením. Pellegrini chce, aby vláda čím skôr začala opäť robiť pre ľudí.

Nová vláda Petra Pellegrini vo štvrtok schválila svoje programové vyhlásenie. Vypadli z neho časti o príprave slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. Takisto sa zmenil aj úvod, ktorý reflektuje spoločenskú situáciu. Po zasadnutí vlády o tom vo štvrtok informoval premiér Pellegrini.

Keďže je to vláda, ktorá má dokončiť obsah programového vyhlásenia vlády, tak sa samotný dokument nemení, ale vyzeralo by to divne, ak by to obsahovalo ustanovenia o predsedníctve,“ povedal Pellegrini. Ako vysvetlil, tieto časti iba vypadli, nenahradili ich časťami o predsedníctve v OBSE či iných organizáciách.

 

 

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alena BašistováMartina ŠimkovičováPeter Pellegrini
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republikyVláda SR