Študenti budú spolupracovať s organizátormi zhromaždení Za slušné Slovensko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Protest za slušné Slovensko
Atmosféra na Námestí SNP pred začiatkom občianskeho zhromaždenia Za slušné Slovensko, organizovaného v súvislosti s vývojom spoločenskej situácie po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Bratislava, 16. marec 2018. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 29. marca (WebNoviny.sk) – Študenti z iniciatívy #niejenámtojedno sú presvedčení, že v súčasnej situácií je najlepším riešením spolupráca, a preto sa rozhodli spolu s organizátormi zhromaždení Za slušné Slovensko uskutočniť kroky, ktorými by mohli dosiahnuť spoločné ciele.

Prvým takýmto krokom je zhromaždenie, ktoré bude už najbližší štvrtok 5. apríla. „Týmto zhromaždením spoločne vyšleme novej vláde jasný signál, že ako občania a študenti podrobne sledujeme jej kroky,“ píše sa v stanovisku iniciatívy #niejenámtojedno, ktoré agentúre SITA zaslal Timotej Lauko.

„Pre postupné získavanie dôvery verejnosti je dôležité, aby nový premiér Peter Pellegrini, ako aj jeho noví ministri začali konať rýchlo, a tým dokázali, že nie sú vládou kontinuity, ale vládou reálnej zmeny. Prvou a neodkladnou požiadavkou je odvolanie prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara pre jeho vysokú mieru nedôveryhodnosti, ktorú požíva v očiach verejnosti vzhľadom na nevyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej,“ povedali študenti a na záver zdôraznili, že jedna zmena pre obnovenie celkovej dôvery vo vládu tejto krajiny nestačí, ale túto požiadavku vnímajú ako prvý a neodkladný krok k postupnej zmene na to, aby zo Slovenska bol slušný štát s dôveryhodnou vládou, z ktorého nebudú odchádzať mladí ľudia.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ján KuciakMartina KušnírováPeter PellegriniTibor Gašpar