Bondra nečakal nomináciu od Ramsayho, synovi slávneho otca sa plní sen v národnom tíme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dávid Bondra
Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie Dávid Bondra počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Bratislava, 3. apríl 2018. Foto: SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA 3. apríla (WebNoviny.sk) – Hokejovému útočníkovi Dávidovi Bondrovi (25) sa splnil sen. Syn slávneho otca Petra Bondru v utorok nechýbal na zraze slovenskej reprezentácie na Štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave pred odchodom na dve prípravné stretnutia do Švédska (5.- 6. 4.).

Útočník HK Poprad nepatrí medzi typických zakončovateľov či hráčov s citom pre prihrávku. V 57 zápasoch v súťažnom ročníku 2017/2018 Tipsport ligy nazbieral 20 bodov za 7 gólov a 13 asistencií, pre mužstvo je prospešný najmä ako dobrý korčuliar a hráč, ktorý sa nebojí ísť do súbojov.

Chce bojovať ako v Amerike

„Nomináciu som nečakal. Vždy bol môj sen reprezentovať Slovensko. Mám skúsenosť s reprezentáciou do 18 rokov a tiež do 20 rokov som odohral jeden turnaj. Odvtedy som v reprezentácii nebol, veľmi ma to teda potešilo. Budem sa snažiť v tých dvoch zápasoch vo Švédsku dať do toho všetko,“ uviedol Dávid Bondra pre slovenské médiá na utorkovom bratislavskom zraze.

Na otázku, aký štýl hokeja preferuje, 25-ročný ľavý krídelník odpovedal: „Keď som prišiel na Slovensko, bola to zmena. Musel som sa prispôsobiť európskym rozmerom ľadu. Hru som však nezmenil. Stále sa snažím hrať do tela, na prvý na puk, a bojovať ako v Amerike. Celkovo sa mi páči štýl, akým sa hrá hokej na Slovensku.“

Aj po konci kariéry chce zostať v hokeji

Počas dvoch sezón odohral v najvyššej slovenskej súťaži v drese s kamzíkom na hrudi 113 zápasov s bilanciou 16 gólov a 24 asistencií. V Poprade by chcel aj pokračovať, hoci niekde v kútiku srdca naďalej živí sen o NHL.

„Odmalička som ho sníval a hoci je to ďaleko, vraví sa, že nikdy nezahoď šancu. Stále som mladý a hokej ma baví,“ doplnil hokejista, ktorý má za sebou bakalárske štúdium v odbore financie a biznis. „Keď raz skončím kariéru, chcel by som ďalej robiť niečo s hokejom,“ dodal Dávid Bondra.

Slováci sa na úvod hernej prípravnej fázy pred MS 2018 predstavia dvakrát vo Švédsku v rámci dlhodobého turnaja Euro Hockey Challenge. Vo štvrtok 5. apríla zverenci Craiga Ramsayho vykorčuľujú proti domácim reprezentantom v Norrköpingu a o deň neskôr v Oskarshamne.

Na svetovom šampionáte v Dánsku (4.- 20. 5.) Slováci budú hrať v základnej A-skupine v Kodani proti Čechom, Švajčiarom, Rakúšanom, Francúzom, Švédom, Rusom a Bielorusom. Slovenskí hokejisti v Dánsku nemôžu klesnúť do nižšej kategórie, keď v máji 2019 sa svetový šampionát uskutoční pod Tatrami v Bratislave a Košiciach.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Craig RamsayDávid Bondra
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia