Aktualizované: Nadal prerušil rekordnú sériu víťazstiev na antuke, v čele rebríčka ATP ho nahradí Federer

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Rafael Nadal
Rafael Nadal Foto: SITA/AP
  • aktualizované 11. mája 21:22

MADRID 11. mája (WebNoviny.sk) – Po takmer roku našiel španielsky tenista Rafael Nadal premožiteľa na antuke. A opäť je ním Rakúšan Dominic Thiem.

Svoje urobil aj pozitívny prístup

V piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v Madride najvyššie nasadený Nadal prehral s päťkou „pavúka“ Thiemom za 117 minút 5:7, 3:6. V druhom sete Nadal trikrát prišiel o svoje podanie a Thiem využil druhý mečbal pri servise favorita.

„Musel som hrať výnimočne, ak som chcel uspieť, a to sa mi aj podarilo. Naozaj to chce veľký výkon zdolať Rafu na antuke. Pred dvoma týždňami v Monte Carle ma ´zabil´ na nulu a na dva. Dnes bolo veľmi dôležité aj to, že som vstúpil do zápasu pozitívne naladený a udržal som si to popri vysokom stupni hry až do konca. Dobre som sa hýbal a tiež fyzicky v dlhých výmenách som vydržal s Nadalom. Samozrejme, bol som aj dostatočne agresívny a nerobil som hlúpe chyby,“ povedal Dominic Thiem.

Zaslúžené víťazstvo

„Snažil som sa viackrát, aby som sa vrátil do zápasu. Dnes som však na súpera nemal, bol lepší ako ja a zaslúžene zvíťazil. Nedá sa hrať každý deň podľa predstáv, ale je to dané aj kvalitou súpera. Chcem mu zablahoželať k výkonu aj víťazstvu,“ uviedol Rafael Nadal.

Predtým naposledy Nadal prehral na antuke práve s Thiemom vo štvrťfinále turnaja v Ríme 2017, odvtedy uspel v 21 zápasoch a 50 setoch. Už prvé dejstvo 7:5 v prospech Thiema znamenalo prerušenie Nadalovej rekordnej série 50 víťazných setov na rovnakom povrchu. Predtým bol historickým lídrom legendárny Američan John McEnroe, ktorý uspel na tvrdom povrchu 49-krát v sérii v roku 1984.

Sprievodným faktorom Nadalovej prehry je fakt, že v najbližšom vydaní rebríčka ATP už 31-ročný energický ľavák nebude figurovať na čele. Nahradí ho tam jeho večný rival Švajčiar Roger Federer, hoci rovnako ako vlani kompletne vynecháva antukovú časť sezóny.

ATP World Tour Masters 1000

  • dvojhra – štvrťfinále

Dominic Thiem (Rak.-5) – Rafael Nadal (Šp.-1) 7:5, 6:3 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominic ThiemJohn McEnroeRafael NadalRoger Federer