Video: Boston v úvodnom finále Východnej konferencie NBA deklasoval Cleveland

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marcus Morris, LeBron James
LeBron James bráni Marcusa Morrisa počas prvého zápasu finále Východnej konferencie NBA, v ktorom Boston na domácej palubovke deklasoval Cleveland 108:83. Boston, 13. máj 2018. Foto: SITA/AP.

NEW YORK 14. mája (WebNoviny.sk) – Basketbalisti Bostonu vstúpili vo veľkom štýle do finále play-off Východnej konferencie zámorskej NBA.

Na vlastnej palubovke zdolali hráčov Clevelandu 108:83 v nedeľňajšom prvom stretnutí série hranej na štyri víťazstvá. Po prvom polčase dokonca viedli o 36 bodov.

LeBron nastrieľal iba 15 bodov

Hostia doplatili na mizernú streľbu, spoza trojkového oblúka premenili iba štyri z 26 pokusov. Hviezdny LeBron James netrafil ani jednu z piatich striel.

Tridsaťtriročný veterán nemá za sebou najlepší duel. Dosiahol iba 15 bodov, najmenej v tohtoročnom play-off, no na konte má až sedem strát – najviac v jednom zápase vyraďovacej časti.

„V tomto momente nemám žiadne obavy. Zlý zápas som zažil aj v minulosti a nikdy som si nerobil starosti. Mal som sedem strát, slabú efektivitu streľby, no ešte máme šancu na zlepšenie a uvidíme, čo sa stane v utorok,“ s rozvahou poznamenal James, ktorý v posledných siedmich minútach už nezasiahol do hry.

Skvelé vystúpenie Morrisa

Naopak, skvelé vystúpenie má za sebou domáci Marcus Morris. Práve on mal na starosti obranu LeBrona, navyše dokázal nastrieľať 21 bodov a pridať 10 doskokov.

„Je najlepším hráčom na svete, to raz určite poviem mojim deťom,“ povedal Morris, druhý najlepší strelec úvodného zápasu série.

Ešte lepšie si počínal Jaylen Brown. Dvadsaťjedenročná vychádzajúca hviezda si pripísala 23 bodov. Druhý zápas je na programe v stredu od 2.30 h SELČ.

Play-off NBA – finále konferencie

  • hrá sa na štyri víťazstvá

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Boston – Cleveland 108:83 (36:18, 25:17, 17:29, 30:19) – stav série: 1:0
Najviac bodov: Jaylen Brown 23, Marcus Morris 21 (10 doskokov), Horford 20 – Love 17, L. James 15, R. Hood 11

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe LeBron James
Firmy a inštitúcie Boston Celtics