Podmanický mal ku Kiskovi veľmi kritický postoj, hlava štátu si však zaslúži elementárnu úctu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Podmanický
Bývalý poslanec Smer - SD Ján Podmanický. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) – Prezident SR Andrej Kiska sa podľa krajského predseda Smeru v Žiline a poslanca NR SR Jána Podmanického rozhodol nekandidovať, lebo nevie dôveryhodne vysvetliť viaceré otázky zo svojej podnikateľskej éry.

Ako povedal Podmanický v utorok pre agentúru SITA, nikdy nebol fanúšikom Kisku a často mal k nemu veľmi kritický postoj. „Jeho obraz, ako úradujúcej hlavy štátu, som však mal vo svojej kancelárii, pretože si myslím, že hlava štátu si zaslúži elementárnu úctu každého z nás,“ zdôraznil.

Rozhodnutie Andreja Kisku podpredsedu hnutia Sme rodina Milana Krajniaka nekandidovať v budúcich prezidentských voľbách neprekvapilo. „Zaujímavé bude sledovať, ako si predstavuje svoje ďalšie účinkovanie v politike, ak v minulosti povedal, že nebude kandidovať v parlamentných voľbách,“ povedal Krajniak pre agentúru SITA.

Podľa jeho straníckej kolegyne Adriany Pčolinskej prezidentské voľby v roku 2019 budú bez Andreja Kisku pravdepodobne napínavé. „Myslím si však, že prezident Kiska bude v parlamentných voľbách hlavnou postavou nového subjektu, aj keď asi o poslanecký post sa uchádzať nebude,“ uviedla pre agentúru SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaJán Podmanický
Firmy a inštitúcie SMER-SD