Andrej Danko hostil na Hrade Kuzminovú a ocenil, že našla na svetovej mape práve Slovensko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kuzminová
Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová Foto: SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA 16. mája (WebNoviny.sk) – Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko v stredu na slávnostnom obede hostil úspešnú športovú reprezentantku – biatlonistku Anastasiu Kuzminovú.

Pozná jej životný príbeh

Urobil tak na počesť jej úspechov na XXIII. zimných olympijských hrách v Pjongčangu. „Chcel by som aj v mene poslancov Národnej rady SR vyjadriť jedno veľké poďakovanie a ukloniť sa vašej práci,“ povedal na adresu úspešnej biatlonistky predseda parlamentu.

Andrej Danko ctí úspechy pani Kuzminovej o to viac, že pozná jej životný príbeh a úskalia, ktorými si musela prejsť. „Želám si, aby tento jej pozitívny príklad a schopnosť prekonať problémy oslovili čo najviac Slovákov a stala sa motiváciou pre ľudí,“ pokračoval Andrej Danko v tlačovej správe odboru komunikácie s médiami a verejnosťou kancelárie NR SR.

Tradícia pre úspešných športovcov

Predseda NR SR vyjadril vďačnosť manželom Kuzminovcom, že sa rozhodli zostať práve na Slovensku. „Som neskutočne šťastný, že takíto úžasní ľudia našli na svetovej mape Slovensko,“ doplnil Andrej Danko.

Tradíciu slávnostných obedov na Bratislavskom hrade zaviedol predseda parlamentu Andrej Danko na počesť najúspešnejších slovenských športovcov. V reprezentačných priestoroch paláca takto už hostil olympionikov aj paralympionikov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováAndrej Danko
Firmy a inštitúcie NR SR Národná rada Slovenskej republiky