Trump opäť desil opozičných demokratov, imigrantov označil za zvieratá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Donald Trump
Americký prezident Donald Trump. Foto: archívne, SITA/AP.

WASHINGTON 17. mája (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump, ktorý je známy ostrým odporom voči prisťahovalcom, ešte pritvrdil oproti svojim doterajším vyhláseniam a označil imigrantov za zvieratá.

Toto prirovnanie použil na stredajšom stretnutí so starostami z Kalifornie, ktorí nesúhlasia s oficiálnou proprisťahovaleckou politikou tohto amerického štátu. „Máme tu ľudí, ktorí prichádzajú do našej krajiny alebo snažia sa do nej preniknúť, a veľa z nich zastavujeme. Neverili by ste, akí zlí sú títo ľudia. To nie sú ani ľudia, sú to zvieratá,“ vyhlásil Trump.

Prezidentov výrok vyvolal zdesenie v radoch opozičných demokratov. „Keď do Ameriky prišli naši prapredkovia, neboli to zvieratá. A rovnako nimi nie sú ani títo ľudia,“ odkázal Trumpovi líder demokratickej menšiny v Senáte amerického Kongresu Chuck Schumer.

Guvernér Kalifornie Jerry Brown podpísal koncom minulého roka zákon, podľa ktorého bezpečnostné zložky tohto štátu nemajú právo pýtať sa ľudí, či sú prisťahovalcami, a tiež majú zakázané spolupracovať s federálnou políciou na odhaľovaní a chytaní utečencov. Trumpova administratíva tento zákon označuje za protiústavný a napadla ho na súde.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Donald Trump