Ivan Kmotrík mladší s pokutou 10-tisíc eur za nešportové správanie počas finále Slovnaft Cupu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ivan Kmotrík ml.
Viceprezident a generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík mladší. Foto: archívne, SITA/Martin Medňanský.

BRATISLAVA 18. mája (WebNoviny.sk) – Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšieho pokutou 10 000 eur za hrubé nešportové správanie počas trnavského finálového duelu národného pohára Slovnaft Cup, v ktorom „belasí“ 1. mája zvíťazili 3:1 nad tímom MFK Ružomberok. Informuje o tom web SFZ.

„Ivan Kmotrík mladší, ktorého DK SFZ na štvrtkové zasadnutie predvolala, prišiel a osobne poskytol svoje stanovisko. V spomínanom finálovom zápase, ktorý sa odohral 1. mája na štadióne Antona Malatinského v Trnave, bol viceprezident a generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml. cez prestávku údajne v kabíne rozhodcov, kde nemal čo robiť. Počas samotného stretnutia pri upokojovaní fanúšikov ŠK Slovan Bratislava, ktorí hádzali na trávnik svetlice a používali pyrotechniku, kvôli čomu museli arbitri finále na pár minút prerušiť, išiel Ivan Kmotrík ml. za priaznivcami svojho klubu na tribúnu, teda vošiel na hraciu plochu a následne s nimi podľa televíznych záznamov vulgárne skandoval. Okrem toho sa Ivan Kmotrík ml. dopustil ďalšieho hrubého nešportového správania na ploche ihriska, kde ho televízne kamery zastihli so vztýčenou pravicou, ktorou gestikuloval smerom k tribúnam,“ uvádza sa na webe SFZ.

„DK SFZ berie na vedomie osobné stanovisko Ivana Kmotríka ml. a rozhodla, že za poškodenie dobrého mena futbalu (porušenie Kódexu futbalovej etiky), diskrimináciu (verejný prejav propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd) a HNS (vulgárne pokriky) počas stretnutia 8. kola Slovnaft Cupu medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok ukladá disciplinárnu sankciu – finančnú pokutu vo výške 10 000 eur a zákaz vstupu do šatní, technickej zóny vrátane priestorov hráčskej lavičky, priestorov extra sedenia a priestorov vyhradených pre delegované osoby do 31. 12. 2018,“ uvádza sa v stanovisku DK SFZ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan KmotríkIvan Kmotrík ml.
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava