Krajského poslanca Kašpera vydiera hacker, prevzal kontrolu nad jeho emailom a žiada peniaze

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Igor Kašper
Mestský a krajský opslanec za Banskobystrický samosrpávny kraj Igor Kašper. Foto: SITA/ Peter Rusko

BANSKÁ BYSTRICA 25. mája (WebNoviny.sk) – Kontrolu nad e-mailovou komunikáciou a kontami na sociálnych sieťach banskobystrického mestského poslanca a zároveň poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja Igora Kašpera prevzal neznámy internetový útočník.

Poslanec o tom informoval na piatkovom brífingu pred stanicou Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, kde vo štvrtok 24. mája podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. „Neznámy hacker ma vydiera, vyhráža sa mi a žiada peniaze v alternatívnej mene,“ uviedol Kašper.

Podľa poslancových slov je za týmto činom jednoznačne zastrašovanie, lebo sa snaží dať dokopy všetky opozičné strany v meste. „Ak si však niekto myslí, že ma takýmto spôsobom zastraší, tak ho v tejto chvíli sklamem. Určite to tak nebude,“ dodal.

Nádejný kandidát na primátora

Na internete sa už objavili informácie, že Kašper bude kandidovať na post primátora Banskej Bystrice v jesenných komunálnych voľbách. „V súčasnosti prebiehajú ešte rokovania. Nejaké predstavy mám ja, nejaké predstavy demokratické opozičné strany, ktoré by ma radi podporili. Dúfam, že k tomu dôjde v najbližšej dobe a vtedy bude ohlásená aj kandidatúra,“ uviedol Kašper na otázku SITA, či môže oficiálne potvrdiť svoju kandidatúru.

Kašper povedal, že páchateľ napísal jeho manželke, že má jeho účty pod kontrolou. Hacker v poslancovom mene komunikuje, čo je podľa jeho slov nepríjemné a zasahuje to nielen do jeho súkromia, ale aj jeho rodiny, priateľov a známych.

Množstvo súkromných informácií

„Je tam viac ako desaťtisíc mailových komunikácií, zmlúv a rôznych dokumentácií, ktoré sa dajú zneužiť. Na druhej strane som si istý, že keď sa aj na verejnosť dostane nejaká z týchto komunikácií, tak sa v nej nič prevratné nenájde a nemám sa osobne čoho báť,“ dodáva s tým, že je tam však okrem obchodných aj množstvo súkromných informácií.

Igor Kašper je nezávislý poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici. V jesenných voľbách do VÚC neúspešne kandidoval na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja, ale bol zvolený za poslanca krajského zastupiteľstva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR